De eerste week afdalen in Cesana!
Blijf op de hoogte en volg Tine
24 Oktober 2007 | Italië, Sestriere
We zijn gisteren aangekomen na een 9 uur durende trip in Sestriere wat vlakbij Turijn ligt in Italië. Vandaag met zijn allen trackwalk gedaan. Je loopt dan langs de baan en dit is een belangrijk onderdeel voor de piloten. Ze nemen dan samen met de coach de beste lijnen door die ze kunnen nemen en hoe ze moeten sturen. Het is een indrukwekkende baan en ik heb erg veel zin om morgen mijn eerste afdaling op deze baan te gaan beleven. Het is net ook een beetje begonnen met sneeuwen dus het wintersport gevoel begint nu wel echt te komen!!
Het internet is hier heel erg vervelend... Ik hoop dus geregeld wat van me te kunnen laten horen maar het kan ook zomaar zo zijn dat het niet lukt!
Morgen mijn ervaringen na de eerste afdaling!!
DAG TWEE 25 oktober 2007:
Vandaag weer vroeg aan het ontbijt en daarna de ijzers onder de slee gezet. Annelies deed dit voor het eerst en het ging echt helemaal TOP! Ze leert heel snel. Het sneeuwt nog steeds lekker in Sestriere en inmiddels is de hele omgeving wit. Straks met het bussie naar de bobbaan voor de aller eerste afdalingen. Ik zal vandaag helaas niet afdalen vanwege een pijntje aan mijn bil. Via de Franse Fysio heb ik de mogelijkheid om me vanavond daar aan te laten behandelen. Ik zal vandaag de videobeelden bezorgen voor het team.
Morgen mogelijk dus spannende verhalen over het afdalen!
Voor alle nieuwe remmers die vandaag wel gaan: Ivo en Annelies! SUCCES!
DAG DRIE 26 oktober 2007:
Vandaag was het zover en kon ik zelf plaats nemen achterin de slee. Ik voelde me top en was helemaal niet zenuwachtig! Gewoon gaan was mijn motto. We hebben totaal 3 runs gemaakt en dat ging allemaal goed. Hier en daar een stuur foutje en dus ook wat blauwe plekjes maar verder viel het me niets tegen! Morgen weer lekker een dag van afdalen.
Bij het mannenteam was ging het allemaal iets minder soepel vandaag. Door een vervelende crash is piloot Vincent Kortbeek heel naar met zijn hoofd tegen het dak terecht gekomen. In het ziekenhuis bleek gelukkig dat er niets gebroken was. Hij zal nu voorlopig wel uit de running zijn en loopt met een nekbrace. Vinnie sterkte!!
DAG VIER 27 okotober 2007:
Vandaag een prachtig stralende dag in Cesana! Toch was het wel fris. De eerste runs heb ik gefilmd om vervolgens s'middags zelf weer te mogen afdalen. Twee runs, heerlijk daar gingen we weer. Niet geheel zonder stootjes maar het was weer lekker!! Wel begint mijn bil al wat blauwe plekken te vertonen maar dat mag de pret niet drukken. Morgen ga ik weer drie afdalingen maken omdat Annelies even een dagje vrij nodig heeft. Het is ook best veel wat er allemaal op je afkomt in zo'n eerste weekje afdalen.
Er zijn al best veel landen hier en het is heel erg gezellig.
Vincent en een van zijn remmers Ivo de Bruin zullen morgen naar huis gaan. Vincent gaat zich daar dan richten op zijn terug komst en laat zich behandelen door fysio en sportarts. Vinnie we hopen dat je er snel weer bij bent!!
S'avonds nog een spelletje Jungle Speed gespeeld. Het is een spelletjes waar je vreselijk fanatiek van word. En vals spelen mag niet he IVO de Bruin??? Haha!
DAG VIJF 28 okotober 2007:
Vanmorgen om 08.00 uur aan het ontbijt. In ieder geval dat was de planning. Niets vermoedend werd ik netjes gewekt door de wekker. Toen ik mijn laptop aan deed en zag dat daar de tijd 06.47 uur aangaf wist is het in eens weer. De wintertijd was afgelopen nacht in gegaan. Wat een grap! Gelukkig was zo ongeveer het gehele nederlandse team dit vergeten. Het is ook heel gek want je hebt eigenlijk geen flauw benul van welke dag het is omdat je zo bezig bent.
Run 6,7 en 8 heb ik weer op mijn naam geschreven vandaag! Het ijs was snel en we hebben vandaag een snelheid van 122 km/h gehaald! GAAF!! Ook zaten we vandaag voor het eerst onder de minuut en het gaat steeds beter. De G krachten waren vandaag door de snelheid wat meer. Maar dat was niet erg en het begint nu weer en beetje op echt sleeën te lijken!! Door de afdalingen was ik heel vermoeid geraakt en ben ik vanmiddag even een uurtje mijn nestje in gekropen om vervolgens weer volop een krachttraining te doen!! Het is hard werken hier maar je krijgt er zoveel voldoening uit!
DAG ZES 29 oktober 2007:
Vandaag is team Kamphuis geteisterd door een klein drama. Remster Annelies is doordat ze verkeerd terecht kwam, na van een hekje af te zijn gesprongen, door haar enkel gegaan. Dit gebeurde allemaal net voordat we naar de baan zouden gaan en Annelies haar 5e afdaling zou gaan maken. Ik bedacht me geen moment en heb het stokje over genomen! Ik wilde heel graag afdalen. De baan voelde vanmorgen snel en met twee keer een 5.52 start was het helemaal niet verkeerd. De middag afdaling daarin tegen liep eigenlijk een beetje in het water omdat de baan zo vreselijk traag was... We hebben 1 afdaling gedaan en ik had het idee dat ik in de Bobachtbaan van de Efteling zat. Echt saai dus! Om de piloten niet te laten wennen aan de langzame baan.... Hebben we ervoor gekozen de tweede run te laten schieten. Hopelijk voor de baan is het morgen wat minder warm, maar stiekem vinden wij dat met zijn allen wel lekker zo'n zonnetje in het gezicht!
DAG ZEVEN 30 oktober 2007:
De dag dat ik mezelf wel een HELD mag noemen!! Vanmorgen wederom afdalingen gemaakt. Ik voelde me kei in vorm en wilde dit ook aan Esme laten blijken. Ik ben vandaag 5 runs zonder PADDING naar beneden gegaan. Een padding is eigenlijk een vestje met allerlei kussentjes erin zodat je de klappen minder voelt en die je dus wat beschermt. Ik had niets tegen Esme gezegd en na de eerste afdaling liet ik het haar zien. Er kwam een grote glimlach op haar gezicht.... Het voelde TOP!! Annelies zou het middagdeel gaan afdalen maar doordat haar voet nog te pijnlijk is gaat dit niet door. Verder twijfelt ze nog heel erg of het bobsleeën wel voor haar weg gelegd is. Ze zal dan ook morgen terug gaan naar Nederland om daar te herstellen en te overdenken of ze eventueel door wil gaan met bobben. Vanmiddag stap ik dus weer trouw achterin. Het is wel pittig zoveel runs maar we gaan er gewoon voor!!
De middag afdalingen waren weer lekker. De derde run is onze coach Grayham achter de stuurtouwen gaan zitten met Esme als remster. De videobeelden waren mooi en we konden er aardig om lachen met zijn allen. Het ging dus niet allemaal even soepeltjes zul je begrijpen. Ik ben trouwens vanmorgen vergeten te vermelden dat Maya Bamert (8e op de Spelen) aan ons vroeg wat onze start tijd was omdat we veel sneller dan haar beneden waren!! Haha wat een giller!!
DAG ACHT:
De dag dat Annelies naar huis is. Vanmorgen stond er weer een afdaalsesie op het programma. Het gehele nederlandse team was lichtelijk vermoed geraakt van de andere dagen van afdalen. Maar we gingen er met zijn allen weer vol tegenaan. Ivo van Haaren ging vandaag ook voor het eerst naar beneden in de 4-mans slee van Emiel. Dit resulteerde in naar eigen zeggen lekkere afdalingen maar wel een aantal blauwe plekken op de rug. Mijn afdalingen met Esme gingen ook goed. De eerste run was toppie en de tweede was niet al te best. Ook vandaag had ik de padding weer thuis gelaten. Och wat voel ik me toch steeds beter in die slee. Vanmiddag hebben we een welverdiende rust middag.... En ik zal je zeggen we zijn er allemaal wel aan toe!!
DAG 9 en 10:
Gisteren een rustdagje genomen omdat al het afdalen met vermoeid had. Vandaag hadden we ook wedstrijd en konden we ons dus mooi voorbereiden. De start ging super na een slechte hit liepen we toch 5.32!! Laat staan wat er nog meer in zit. Daarna was het even drama voor mij achterin. We kregen dusdanige klappen dat ik echt beroerd werd achterin de slee. Eenmaal beneden gekomen deed mijn heup en mijn knie pijn. Er waren gewoon zulke heftige klappen op gekomen. Het is nu ook al te zien want het word vreselijk blauw. Esme had zo'n heftige run ook nog nooit meegemaakt. We konden er uit eindelijk wel samen om lachen ook al stond het huilen me ook heel nader.
We gaan lekker door en de tassen zijn gepakt. Vanavond laatste avondje in Sestriere en dan vertrekken we morgen ochtend naar Winterberg. Jannicke komt zondag met de trein aan in Winterberg. Ik hoop dat zij de week voor mij een beetje kan verlichten en het afdalen heel leuk gaat vinden!! Ik twijvel er eigenlijk niet aan!
25 Oktober 2007 - 14:30
Barry:
Tinnie! Ik zag de eerste foto's ook al op je hyves verschijnen! Ziet er in ieder geval gezellig uit ;-) Super veel succes en ik ben benieuwd naar je afdalingen!x Barry -
25 Oktober 2007 - 17:06
Eric:
Hey Tine....
Ik ben net terug van mijn huwelijksreis en las je mailtje...
Echt vet dat je dit kan doen, wat een 'mazzel'!
Je hebt het goed voor elkaar!
Hoop dat je bil snel 'geneest', anders wordt het lastig zitten, haha....
Veel plezier met je eerste afdaling binnenkort.
Ze vragen weer mensen voor Texel
Groetjes Eric -
26 Oktober 2007 - 06:02
Jordi:
Lieverd,
Heel veel succes daar. TOP dat je mee kan doen.
Je gaat alleen naar Texel als ik samen met je mag draaien.
Kus -
26 Oktober 2007 - 06:55
Niels:
He Tine
Gefeliciteerd met deze kans en heb vooral veel plezier. Dus geniet ervan.
Niels -
26 Oktober 2007 - 07:10
Tine:
Jordi natuurlijk ga ik alleen met jou naar TEXEL!! -
26 Oktober 2007 - 21:38
Maurice Zwart:
Hey Tine,
Moest je hiervoor je laatste IBT-les missen en nog wel een IBT-les waarbij ik ook meetrain? Ik noem het een gemiste kans.
Even zonder gekheid, Onwijs gaaf dat je hieraan mag meedoen, ik benijd je, sterker nog: dat deed ik al toen men zei dat je wegmocht van de IBT-training, ha ha.
Succes verder met je trainingen.
Ik heb nu al de indruk dat jullie het wel gaan halen, gek he? Helemaal top! -
27 Oktober 2007 - 12:51
Giel En Monique:
He Tine,
Leuke foto's en verhalen weer!
Succes met alles daar en we blijven je (achter)volgen!!
Dikke kus van ons! -
29 Oktober 2007 - 18:03
Nico:
Tine,
De eerste dagen gelezen. Spannend hoor!!
In ieder geval veel suc6.
Ik blijf de verslagen volgen
gr. Nico -
29 Oktober 2007 - 20:53
Marike :
HA die lieve Tine, wat een stoere verhalen zeg! heel erg leuk om te lezen hoe jullie naar het winnen van kampioenschappen trainen. Ik had me even helemaal niet gerealiseerd dat het daar al aan het sneeuwen is! Tja, hier begint de herfst net vandaar dat ik nog niet met de winter bezig ben. Heb je ook nog tijd om 'echte' Italianen van je af te slaan of heb je het meeste contact met de sporters en je eigen team? Kom je tussendoor ook nog naar Nederland of ben je continu weg?
In ieder geval wens ik je veel plezier toe maar zo te lezen gaat dat je goed af.Zet hem op! Liefs Marike
p.s. ik krijg nu een mailtje als je weer wat in je log hebt geschreven zodat ik ook lekker mee kan genieten van jouw avonturen. -
30 Oktober 2007 - 21:01
Ivo:
HEY JO TINE -
31 Oktober 2007 - 21:29
Veertje:
Hoi Tine
Eindelijk even tijd om je verslagen te lezen!!!
Heb je de paarde zalf bij< je zal het hard nodig hebben!!!
Succes Veertje -
01 November 2007 - 12:42
Robbert P:
Tine!
Je hebt al sneeuw!
Kun je snel even wat deze kant op sturen aub.
Met vriendelijke groeten uut Placid.
Oh ja succes he;) -
02 November 2007 - 13:21
Meike:
Hey Tine...
zojuist alle verhalen gelezen, had heel wat te lezen. Het klinkt allemaal super gaaf! Doe je best zou ik zeggen!
xxx
Maarten & Meik -
03 November 2007 - 16:55
Martje En M..a..m..a:
Wij zijn heel trots op Esme en Tine,al zijn jullie nu het blauwe team, eens wordt het "het gouden team" dikke kus! Spreuk voor komende week " Zonder regen, geen regenboog"