Bobschool Igls
Blijf op de hoogte en volg Tine
12 November 2007 | Oostenrijk, Igls
Na een weekje rust mag ik deze week weer vol afdalen. Sterker nog morgen zal ik als piloot zelf de stuurtouwtjes in handen gaan nemen. Best spannend maar wel iets wat ik een keer gedaan wil hebben. Vandaag hebben de mannen een fysieke test moeten afleggen en de vrouwen kregen hun verdiende rust. We hebben een krachtsessie gedaan. Het begon gelijk goed want ik knalde de stang met daaraan een kilo of 30 vol tegen mijn neusje aan. Gelukkig was er een Duitse verpleegster in de zaal die volgens eigen zeggen gespecialiseerd was in de neus. Wat trof ik dat zeg!! Beetje ijs erop en weer door gaan.
We hebben ook nog wat mooie foto's gemaakt met een plaatselijke bodybildster. Deze zullen zeker nog volgen bij dit bericht.
Morgen meer spanennde verhalen!
Helaas kwam vanmiddag een tegenvallend bericht binnen. Ik mag morgen helaas niet zelf gaan sturen omdat we maar 1 slee hebben waar Roel en Jannicke in zullen gaan afdalen. De coach vond het allemaal een beetje teveel geregel om mij ook te kunnen laten afdalen. Eerdere berichten zullen dus ook niet doorgaan en ik spring morgen gewoon achterin het sleeetje op de oude vertrouwde plek.
Woensdag 14 november 2007:
De bobschool draait op volle toeren. Er zijn deze week heel wat teams van verschillende landern bij elkaar gekomen met 36 sleeën om te gaan afdalen. De bobschool is bedoeld voor nieuwe piloten of piloten die aan het leren zijn. Wij dalen af met 3 nederlandse sleeën. Esme en ik, Vincent met Ivo en Jannicke met Roel. Jannicke en Roel sturen om de beurt. Doordat er erg veel sleeën zijn en het voor veel mensen nieuw is duurt het soms best wel lang. Het mag verder de pret niet drukken want het is heel gezellig en iedereen helpt elkaar waar het kan. Vanmorgen hebben we maar 1 afdaling kunnen pakken omdat daarna de tijd over was. Vanmiddag zullen wij dus twee afdalingen mogen maken. Het gaat verder allemaal goed met mij op een klein pijntje in mijn schouder na. Ik denk dat mijn spier een klein beetje ontstoken is maar met ibuprofen is dat goed te verzachten.
Vrijdag 16 november 2007:
Een stralende dag in Igls. De zon schijnt over de mooie besneeuwde bergen en de temperatuur is laag. Vanmorgen twee afdalingen mogen maken. Het ijs was snel en het ging allemaal soepeltjes. Tijdens het remmen een lekkere verkoeling door het opspattende sneeuw wat je in je gezicht krijgt! Oh wat geniet ik hier eigenlijk toch! De russen zijn onze grote vrienden deze bobschool. Niet alleen door hun overheerlijk geurtjes maar we kunnen ze ook heerlijk lopen op naaien. Ze hebben de ijzers helemaal mooi opgeschuurt en controleren de slee dagelijks. Ze willen winnen!
Morgen is de afsluitende wedstrijd run van de bobschool. Esme en ik zullen de spurbob zijn omdat wij helaas niet mogen deelnemen aan de wedstrijd aangezien wij al een WK hebben gedaan. Daarna hebben we morgenavond een leuk feestje om deze geweldige week af te sluiten!!
Zaterdag 17 november:
Vandaag hebben we de afsluitende bobschool wedstrijd gehad. Er werd niet gestart zoals bij normale wedstrijden maar zowel de piloot als de remmer zaten al in de bob bij de start. Doormiddel van heen en weer "Bobben" werd er op verschillende manieren geprobeerd zo snel mogelijk te starten. Dit leverde erg veel leuke plaatjes op. Onze mannen werden uit eindelijk tweede! Toppie hoor! Wij hadden echt een super run en waren hiermee super tevreden! Een mooie afsluiting van een week bobsleeën. Nu gaat het echte werk beginnen en zullen we volgende week zondag onze eerste Europacup wedstrijd doen. Als afsluiting hadden we een leuk feestje in een hele foute kroeg. Kortom een mooie week!
12 November 2007 - 11:59
Jenny:
Wat leuk dat je ook een keertje zelf mag afdalen. Hoop niet dat je uit de bocht gaat vliegen, anders moet die verpleegster in nog meer dingen gespecialiseerd zijn.
Succes nog!! -
12 November 2007 - 12:27
Willemien:
Ha die Tine,
Superleuk om je avonturen te lezen, en de foto's te bekijken! Veel plezier, liefs Willemien -
12 November 2007 - 20:50
Rob En Hennie:
Tine,
Het ziet er goed uit allemaal. Die sneeuw, nou doe je best morgen met die touwtjes. Welke vrouw heeft nou niet de touwtjes in handen...... Daar kunnen wij mannen over meepraten!!
Knuffels van je allerliefste buurman en buurvrouw Rob en Hennie -
14 November 2007 - 07:56
Veertje:
he Tine jammer dat de afdaling niet door ging maar dat zal heus nog wel een keer gebeuren!!
Krijg je geen zin om te gaan snowboarden???
Blijf voorzichtig doen he en volop genieten!!!!
Gr veertje -
18 November 2007 - 14:00
Steffie:
Hoi tine,
Je stond er goed op in de telegraaf van zaterdag 16 nov. Leuk. Veel succes.
Ik spreek je wel weer. Groetjes van de cops.