Het remmen in Cortina is lastig!!! - Reisverslag uit Cortina, Italië van Tine Veenstra - WaarBenJij.nu Het remmen in Cortina is lastig!!! - Reisverslag uit Cortina, Italië van Tine Veenstra - WaarBenJij.nu

Het remmen in Cortina is lastig!!!

Blijf op de hoogte en volg Tine

06 Januari 2008 | Italië, Cortina

Ja hoor we hebben het over de finish lijn gehaald en ook weer terug! Ja u leest het goed! Het remstuk in Cortina gaat stijl omhoog en als je niet genoeg snelheid hebt dan word je door baanmedewerkers ingehaakt en omhoog getakeld. Maar ja wat er gebeurd als de baanmederwekers er toevallig te laat bij zijn... Dat heb ik ervaren vandaag. Mijn allereerste run ooit in Cortina was natuurlijk al spannend. Toen we over de finish kwamen was er even een hele last van mijn schouders af maar toen begon het eigenlijk!! Toen we bijna stil stonden begon ik te remmen. De baanmedewerkers bleven gewoon staan. Plotseling voelde ik dat de slee achteruit ging en de rem hield het gewoon niet. Ik wist niet wat ik moest doen en bleef in eerste instantie remmen. Ik kon niet aan Esme zien of dat de juiste beslissing was.... Oeps en ik had gehoord dat als je het ijs in de baan met de rem verkloot dat kost je dat aardig wat eurootjes. Toen heb ik de rem maar los gelaten.... dat ging ook wel erg hard! Toch maar weer aantrekken. Net over de finish lijn stonden we gelukkig stil. Pffff dat was ff heftig!! Het was achertaf ook nog erg gevaarlijk om te blijven remmen omdat de rem dan achterover kan slaan en je hiermee je arm kan breken...... Op naar de tweede run ditmaal van de top!

Ik geloof dat we de tweede run elk kantje geraakt hebben. Was ik ff blij met mijn snowboardbeschermbroekkie (mooi woord). En wederom haalden we de finishlijn!! Ditmaal werden we wel ingehaakt en konden we terug kijken op twee runs in Cortina.

Nu lekker slapen want de wekker gaat alweer vroeg.....

• 07 Januari 2008 - 00:03

Jenny:

Dat zal ook lekker spannend zijn geweest. Als je neit weet wat je meot doen. Beetje jammer dat die knakkers half aan het slapen waren inplaats van in te haken. Succes nog

• 07 Januari 2008 - 11:08

JniiickY:

Heej meiss...
    Ik kon niet wachten om te horen hoe het was gegaan!!! Vannacht direct NOS gekeken en nu ik wakker ben weer 24uur per dag jullie volgen ghehhe.. Goed gedaan meissiej, hoop dat je niet al te blauw bent,maar ook dat staat je goed;)!
    Zet hem op!!
    Kussie