Van Ciwidey (bandung) naar Yogjakarta.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Tine Veenstra - WaarBenJij.nu Van Ciwidey (bandung) naar Yogjakarta.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Tine Veenstra - WaarBenJij.nu

Van Ciwidey (bandung) naar Yogjakarta....

Door: Tine

Blijf op de hoogte en volg Tine

09 December 2011 | Indonesië, Batavia

Weer aangekomen in een hostel met internet dus ik kan weer even wat van me laten horen....

Na Jakarta ben ik afgereisd naar Bandung om vervolgens naar het kleine dorpje Ciwidey te gaan. Daar heb ik verbleven bij mensen thuis wat een heel warm hartelijk verblijf was. En ook nog gratis!

Deze mensen waren eigenaar van een thee/koffie plantage en ik heb een uitgebreide rondleiding gehad in de fabriek en de velden. Erg mooi allemaal. Met een Land rover uit 1950 ben ik op de mooiste plekjes geweest. Zelf even of road gereden. Een echte ervaring. De douche en toilet waren even wennen voor Tine. Het toilet werd me gewezen en dat was een soort gat in de grond. Met een emmertje water je plasje vervolgens wegspoelen. Een douche hebben ze niet. Het werd wassen met een emmer koud water. Geen luxe. Verder naar Kawah Putih geweest. Witte lava met super mooi blauw water. Mooi om gezien te hebben.

Rondom de woning was een vijver met goud karpers erin. Een van deze vissen lag vervolgens tijdens de lunch gebakken en wel op mijn bordje. Heerlijke met je vingers eten en overhard smakken mag hier allemaal. Daarna boeren maakt het af. Niets is te gek hier. Ik heb achteraf ook de ingewanden van een kip gegeten. Was opzich wel lekker maar nu ik het weet, geen tweede keer voor mij.

Daarna ben ik naar het station in Bandung gebracht met de Landrover. Daar moest ik helaas een paar uur wachten tot de trein naar Yogjakarta vertrok. Gevolgd door een 8 uur durende treinreis. Wel een luze trein met stroom, een dekentje en kussentje. 8 uur waren zo voorbij.

Pieter wachtte me op in Yogjakarta en had een kamer voor me geregeld. Ook de volgende dag gelijk een tour naar Borobudur. Daar hebben we de tempel bekeken wat veel leuke kiekjes opgeleverd heeft. Ik verzin elke keer wel wat leuks. Net lekker gegeten in een restaurantje en genoten van wat biertjes.

Na al het reizen ben ik wel wat moe dus zo lekker naar bed. Word hier ook opgegeten door muskieten. Het weer is hier heerlijk en we hebben nauwelijks regen gehad. Zon zon zon en vandaag aardig verbrand.

Morgen een rustig dagje. Daarna een trip naar de vulcaan in Bromo en door naar Bali waar we de 13e aankomen. Ik blijf met Pieter reizen omdat het leuk klikt. Op bali kijken we weer verder......

Ik heb het naar mijn zin!! En geniet!!

Lieve kusjes uit Yogjakarta....

Ps. Het leuke is dat Bram het broertje van mijn vriendin Gerdien hier met zijn vriendin is! Waarschijnlijk ga ik die morgen nog wel ontmoeten. Zou gaaf zijn!!!

• 09 December 2011 - 16:06

MoedersEls :-):

Hoi Tine,

Wat ontzettend leuk om weer iets van je te lezen. En dat nog wel vanuit Indonesie!
    Wouh, wat klinkt het te gek, dat is nog eens genieten!!

Heel heel veel plezier verder met uhh uhh Pieter :-) en geniet van het prachtige land!

• 09 December 2011 - 17:28

N:

Klinkt leuk T, benieuwd naar je fotos! X

• 09 December 2011 - 17:45

Willemijn Moojen:

Hey Tine,
    Klinkt goed allemaal en je hebt helemaal gelijk samen reizen is veel gezelliger en ook helemaal leuk als jullie dezelfde kant opgaan. Ben wel benieuwd naar je foto's hoor.
    Liefs Willemijn en The Boys

• 09 December 2011 - 18:57

Aad:

Hoi Tine,
    Mooi dat je het naar je zin hebt. Ook goed nieuws uit Hoorn. Miranda en Herman hebben een zoon. Hij heet Bryan.
    Veel avontuur gewenst.
    Vr. Gr.
    Aad

• 09 December 2011 - 20:51

Patty:

Wat een gave reis! En wat jaloersmakend whaha

• 10 December 2011 - 00:19

Tine:

Ow wat fijn dat ze een zoon hebben Aad! Zal ze even een berichtje sturen :)

• 10 December 2011 - 11:35

Alette:

Hoi Tine
    Pieter(tje)...die kan toch alleen goed zwemmen?
    Nou.....veel plezier het klinkt allemaal weer onwijs gaaf !!!!

• 11 December 2011 - 09:01

Annemarie En Frank:

Wat een ervaring lieve tine, heel veel plezier en genietttttt....:-) Dikke kus Annemarie en Frank

• 11 December 2011 - 21:35

Marielle:

Tine, toch niet planken op de borobodur......