Warme douche voor de ANWB, ADAC weg ermee!!
Door: !
Blijf op de hoogte en volg Tine
10 November 2008 | Duitsland, Altenberg
De laatste rit met het trio Jannicke, Esmé en Tine in de bus! Skihut, lekker mee lallen en veel plezier moesten deze rit centraal staan. Dat het een rit is geworden welke we nooit meer zullen vergeten is wel gebleken. Ongeveer 400 km voor Winterberg reed Glijdens de bus over de Duitse snelweg en begon er in eens een rood lampje te branden. Direct hebben we de bus op een parkeerplaats neergezet en in het boekje opgezocht wat er mankeerde aan ons busje. Het bleek volgens het boekje niet al te best te zijn en we hebben de ANWB gebeld. En toen begon het lange wachten... en wachten en nog maar eens wachten. Langzamerhand werd het donker op de parkeerplaats en vonden we het toch wel een beetje eng worden. De avond ervoor hadden we P2 gezien. Dit is een thriller welke zich afspeelt in een parkeergarage waar allerlei mensen vermoord worden. De meest nare scenario's speelden door ons hoofd. Toen ging Esmé nog even langs de Duitse snelweg lopen voor een hectometerpaaltje.... ZO TEGEN MIJN PRINCIPE!!! Maar ja... Eigenwijs!
Vervolgens kwam de Duitse ANWB wel genoemd ADAC ons afslepen. We hadden gevraagd om iemand die eerst kwam kijken maar daar hadden ze kennelijk geen zin in op vrijdagavond 18.00 uur.
De man van de ADAC verbaasde zich over het feit dat we rond reden met onze slee los in de bus. Wij vonden het heel normaal maar hij raakte er niet over uit gesproken. De slee maar even vast gemaakt en we werden afgesleept naar Lahr, 35 km verderop.
Toen moesten we een plan maken.... Esmé moest eigenlijk naar Winterberg voor het sponsorweekend. Dus we hebben de auto gebeld welke een aantal uren achter ons reden. Esmé is daarna met hun meegegaan. Jannicke en ik bleven achter in het donkere Lahr bij de Peugeot dealer... We hebben toen staan wachten en wederom wachten... Daarna belde de ANWB dat de zuster maatschappij vergeten was de ADAC te waarschuwen... grrrrrr!!! Toen zijn we naar een hotelletje gegaan om vervolgens om 07.30 uur weer bij de Peugeot dealer te staan in Lahr.
Daar waren ze heel erg vriendelijk. Echter de bus was KAPUTTTTT en kon niet meer gemaakt worden. Er moest een onderdeel besteld worden. Er moest dus vervangend vervoer geregeld worden... De ANWB fixte dit dus voor ons... Echter het lange wachten begon weer! We kregen pas om 13.30 uur een vervangende bus. En toen moesten we alsnog 4 uur gaan rijden.... tweede keer grrrrrrrrr!
Daarna hebben we nog een hele leuke sponsordag gehad, ondanks de vermoeidheid!
De volgende ochtend stond er een reis naar Altenberg op het programma. Ik reed samen met Roel en Colin netjes met de TOM TOM. Nog 15 km te gaan en we vonden het wel een hele rare omgeving welke we nog nooit hadden gezien. Zouden er dan toch twee Altenbergen zijn??? Wij kijken... En toen kwam de schrik!!! Bleek dat we helemaal verkeerd waren gereden! Derde keer grrrrrrrr!
We moesten nog 4 uur rijden vanaf dat moment...
Kortom een weekend wat me een beetje rust moest geven is uitgedraaid op een HEL!
Vanmorgen de eerste runs gehad in Altenberg. Urta en Esmé gingen naar beneden. De eerste run was een ramp, vooral voor Urta. De heup van Urta heeft een beste op donder gehad... Niet echt grappig dus! Tweede run was gelukkig stukken beter!! Morgen mag ik weer... En dan gaan we knallen van die baan af!!
10 November 2008 - 11:51
Mart En Marian:
Heftig T, jullie komen om te bobsleeen,heel veel succes morgen, geen ellende meer hoor! -
10 November 2008 - 12:02
Marielle:
Wat een geweldig stuk in het NHD, heb genoten. Nu lekker de pech op de weg frustratie eruitknallen in het ijskanaal. het moet ook allemaal niet te makkelijk gaan. Wens Urtha een snel herstel van de heup ! -
10 November 2008 - 13:37
Jenny:
Nou ja gelukkig zijn jullie op de bestemming aangekomen. Hoop dat het in de toekomst wat beter gaat met het reizen. -
10 November 2008 - 19:57
Jannicke:
zulke tripjes doe ik graag nog eens over;)!! -
11 November 2008 - 22:05
Marion:
Goh de rit zat jullie dus niet echt mee, ook balen van de heup van Urta. Volgens mij kan het nu alleen nog maar beter worden, succes met de runs!